We waren altijd al eens van plan om zelf papier te maken dus werden we, toen we op een beurs zomaar tegen de japanner Akira Matsumoto aanliepen, helemaal blij. Hij ontwikkelde een eenvoudige techniek om van lege melkpakken ‘nieuw’ papier te maken en gaf ter plekke workshops. We bedachten ons geen moment en schoven meteen aan! Echt supertof om te doen en heel verslavend, want we kochten een doe-het-zelf setje om thuis ook aan de slag te gaan :)

jeetjes winkeltje - papier maken

Het is wel een beetje een geklieder met al dat water, maar dat mag de pret niet drukken!

jeetjes winkeltje - papier maken

We deden verschillende experimenten met toevoegingen aan het papier zoals glitters, blaadjes en confetti. Het experiment met foto’s van kruiden uit een oude Flow was het meest geslaagd.

jeetjes winkeltje - papier maken

We probeerden ook nog iets met een watermerk, maar omdat we het papier droogden door het te strijken is dat effect een beetje tegen gevallen. Maar al met al was het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!