We wilden eens wat experimenteren met verschillende materialen om gouden accenten toe te voegen aan onze maaksels. Na 3 technieken uitgeprobeerd te hebben waren we het even zat, maar dit experiment krijgt vast nog een vervolg.

Inka Gold

Als eerste gingen we aan de slag met Inka Gold, een pasta op basis van bijenwas. Het droogt heel snel en je kan het op heel veel verschilende materialen toepassen. Wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in het gebruik op papier en karton, maar konden het niet laten ook een houten potloodje in te smeren ;)

jeetjes blog | experiment goud

Inka Gold wordt veel gebruikt bij scrapbooking. Het heeft een hele rijke en volle uitstraling en als je het oppoetst gaat het heel mooi glimmen. Voor grotere vlakken werkt het perfect, maar om gericht kleine details in te kleuren is nog wel een dingetje. Zonder af te plakken of gebruik te maken van een sjabloon is dat bijna onmogelijk, want binnen de kortste keren zit alles eronder.

 

Embossing Powder

Op een beurs zagen we een demonstratie van embossing powder. Dat werkt heel goed met stempels, waardoor gericht en strak werken tot de mogelijkheden behoort… ervan uitgaand dat je geschikte stempels in huis hebt ;) Gelukkig lieten we al wat stempels maken van het jeeej! logo.

jeetjes blog | experiment goud

Je gebruikt een stempelkussen met langzaamdrogende transparante lijm i.p.v. met inkt. Hiermee breng je een lijmlaag op het papier aan waar je het poeder op strooit. Vervolgens droog je het geheel met een warmtepistool op hoge temperatuur waardoor poeder smelt en samenvloeit. Fijn materiaal om mee te werken en van het reliëf effect werden we erg blij :)

jeetjes blog | experiment goud

 

Goudfolie

Als laatste gingen we met goudfolie aan de slag, maar dat bleek niet echt een succes. Eerst breng je een lijmlaagje aan op het papier in de vorm die je wilt. Vervolgens leg je daar de goudfolie op en drukt het stevig aan zodat het goudfolie op de plekken waar de lijm zit van het beschermlaagje op het papier gedrukt wordt.

jeetjes blog | experiment goud

We waren of te ongeduldig, of we lazen de bijsluiter niet goed, maar het spul plakte overal waar het niet moest. Later nog maar eens proberen!

jeetjes blog | experiment goud