Met het stormachtige weer de afgelopen week kregen we ineens een leuk idee. Takken en afgevallen bladeren vlogen ons om de oren en in die laatste zagen we mooi materiaal voor een nieuw experiment… papier maken van bladeren. We stopten onze blender vol met natte bladeren (wel de steeltjes en de hardste stukken verwijderen), voegden wat stukjes oudpapier en een beetje water toe. De blender was niet heel blij met deze drab, maar uiteindelijk hielden we een soort bruinige pulp over.

jeetjes winkeltje - papier maken

Bladpulp voelt en ziet er wel iets anders uit dan papierpulp, maar verder werkt het proces hetzelfde. Met de inhoud van 1 blender maakten we zo’n 10 velletjes papier op A6 formaat.

jeetjes winkeltje - papier maken

Uiteraard deden we ook met deze velletjes verschillende experimenten door stukjes droog blad, garen en papiertjes toe te voegen.

jeetjes winkeltje - papier maken

De textuur is geweldig, het lijkt een beetje op van die afbreekbare bloempotjes. Kwetsbaar is het wel, het breekt snel en er op schrijven is geen succes, maar al met al zijn we heel blij met het resultaat :)

jeetjes winkeltje - papier maken